26/5/09

“LA GUITZA” DEMANA EL VOT PER A INICIATIVA INTERNACIONALISTA – LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES (II-SP).

Des de “La Guitza” – Col·lectiu independentista i revolucionari d’Esplugues de Llobregat donem tot el nostre suport a la candidatura INICIATIVA INTERNACIONALISTA – LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES (II – SP) que es presenta a les properes eleccions del dia 7 de juny. Entenem que és una magnífica oportunitat de tenir una veu dissident al parlament europeu que faci d’altaveu de les diferents lluites socials i nacionals dels diferents pobles sotmesos a l’estat espanyol. Cal denunciar a Europa l’absència de democràcia d’aquest estat, palpable tant en el seguit d’intents d’il·legalització que ha tingut la candidatura en qüestió com en la repressió que reben periòdicament els diferents moviments socials rupturistes i dissidents amb el sistema imperant.


Seguidament reproduïm el manifest fundacional de la candidatura:


MANIFEST D’INICIATIVA INTERNACIONALISTA ALS PAÏSOS CATALANS

En un context de crisi econòmica que cada dia incrementa les llistes d'aturats; en un context en què se'ns continua negant el dret a l'autodeterminació als Països Catalans; en un context on es prohibeix a part de la població tenir representació política, sigui amb la llei de partits, sigui negant a milions de persones immigrades, els capitostos d'Europa ens convoquen a unes eleccions europees. I en aquest mateix context s'ha donat a conèixer la Iniciativa Internacionalista que vol recollir la veu dels treballadors i les treballadores que estem patint la crisi, la veu de les nacions sense Estat i la veu de les persones que pateixen la repressió per la seva militància política i sindical. Iniciativa Internacionalista vol recollir totes aquestes veus i portar-les fins a Europa per començar a construir una alternativa a l'Europa del capital i dels estats.

Els Països Catalans som uns dels indrets d'Europa que estem patint més durament les conseqüències d'una crisi que ha estat provocada, precisament, per polítiques impulsades des de l'Eurocambra, que només han buscat el màxim benefici per als empresaris, el diner públic per mantenir el benefici privat i retallat fins al límit els drets de les treballadores i dels treballadors, tant d'Europa com d'arreu del món. Ja hi ha un milió de catalanes i catalans sense feina. I més de 400.000 que no cobren cap prestació d'atur. Mentrestant, els governs europeus regalen diners públics als bancs, sense que les classes populars se n'hagin pogut beneficiar i visquin cada dia en una situació més precària i inestable.

  • Les treballadores i els treballadors catalans necessitem una veu a Europa que recordi que el capitalisme comporta crisi, precarietat i exclusió, i que contribueixi a construir una alternativa que socialitzi la riquesa. Una veu al costat de les lluites obreres contra retalls i acomiadaments. Una veu contra les lleis d'estrangeria que deixen milions de treballadors sense cap dret, constituint la pitjor reforma laboral, i el marc del creixement del racisme i la xenofòbia


Contràriament al que molts asseguren, la Unió Europea no ha debilitat els estats, sinó que precisament els ha reforçat dins del nou marc i els ha assegurat el manteniment de les fronteres per evitar l'autodeterminació de les nacions que reclamem la independència. A més, continua excloent i, per tant, amenaçant, les llengües que no són oficials.

  • Les treballadores i els treballadors dels Països Catalans necessitem una veu a Europa que expliqui que som una nació i que volem exercir lliurement el dret a l'autodeterminació, i que defensi la llengua catalana des de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.
  • Una veu que denunciï les privatitzacions de serveis públics, com ara les directives Bolkenstein o la de Bolonya per a la Universitat.


La Unió Europea, a més, beneeix polítiques repressives que li permeten evitar les veus dissidents o fer callar i expulsar aquelles persones que viuen en una situació de marginalitat. És en aquest marc que ha permès l'aplicació d'una llei de partits que a l'Estat espanyol vulnera qualsevol dret democràtic. També en aquest marc ha estat possible una llei com la Directiva Europea de Retorn que contempla l'empresonament fins a sis mesos abans de ser expulsades de les persones immigrades que no tenen els papers en regla. I és el mateix que permet actuacions policials als nostres carrers cada cop més repressives i que amenacen drets com el de la llibertat d'expressió i manifestació.

  • Les treballadores i treballadors necessitem una veu a Europa que denunciï les pràctiques repressives i la persecució de les persones i moviments polítics que denuncien les conseqüències de l'Europa del capital i dels estats.
  • Una veu internacionalista al costat dels pobles d'arreu que lluiten contra l'opressió i les guerres imperialistes, amb la notable contribució dels exèrcits de la Unió Europea.

Però més enllà de la contesa electoral el que aporta aquesta iniciativa és la voluntat d'organitzacions polítiques diferents, i de persones que no pertanyen a cap organització, d'aplegar forces per portar les nostres demandes a la mobilització.

Per construir una altra Europa, que sigui la de les treballadores i els treballadors, i la de les nacions lliures, que donem suport a la candidatura Iniciativa Internacionalista.

http://www.iniciativainternacionalista.cat