24/8/08

Valoracions sobre el passat “Cap de Setmana per la Llengua”

Després d’un temps i amb molt de retard per problemes en la gestió d’aquest bloc, ens disposem a realitzar les valoracions sobre el “Cap de Setmana per la Llengua”.

Primer de tot, agraïm la participació desinteressada i solidària de totes aquelles persones que han fet que aquesta sèrie d’actes fossin possibles, tant als ponents de la xerrada-debat “Parlem de llengua”, com als grups que van participar en el “Concert per la Llengua”, i en especial a la gent de la CAL Esplugues.

Podem fer-ne una valoració molt positiva en general, encara que la suspensió del “Sopar per la Llengua” per la pluja, i la poca afluència de gent durant el “Concert per la Llengua” han fet que acabi resultant terriblement deficitari econòmicament parlant.

L’apunt més positiu ha sigut, sense cap dubte, la xerrada-debat “Parlem de Llengua”, ja que, apart de disposar d’uns excel·lents ponents, es va aconseguir generar un debat molt interessant sobre la situació de la nostra llengua i que va durar gairebé dues hores, fet que va fer que exhauríssim el temps estipulat inicialment pel debat. Es van poder extreure diverses conclusions sobre la xerrada (podeu observar els articles publicats en els blocs de la CAL Esplugues i d’en Dídac López).

Com hem pogut constatar, les xerrades i debats són molt més profitosos que no els concerts o sopars, de manera que ens disposem ha treballar molt més cap aquesta direcció i aprofitem per informar de que estem preparant nous debats i xerrades pel futur per tractar polèmiques que ens afecten, directament o indirectament.

Els objectius eren clars, generar debat, fer conèixer la problemàtica sobre la llengua al jovent, a partir d’unes jornades politico-festives, també ens hagués agradat generar beneficis per poder contribuir més a les entitats en defensa de la llengua catalana, això no ha sigut possibles per les condicions adverses en les que ens hem trobat.

Hi ha molta feina per fer, el català està en perill de desaparèixer davant de la continua erosió provocada per l’imperialisme espanyol. Estem totalment conscienciats amb la necessitat de defensar la llengua per tots els mitjans, com a nostre principal símbol d’identitat, i oferim el nostre suport i col·laboració incondicional a la gent de la CAL Esplugues, als quals felicitem per la feina tan ben feta que estan realitzant.

Endavant amb la defensa de la llengua i la nació!

1 comentari:

CAL d'Esplugues ha dit...

Abans de res, felicitar-vos per iniciatives com les que esteu emprenent.

És decisiu que el jovent s'impliqui en tots aquells aspectes que afecten la nostra comunitat nacional. Del tot necessari que continueu amb la vostra tasca de conscienciació dirigida sobretot a la joventut.

Endavant i bona feina!